27. 11. 2020   |   svátek má Xenie
 

Pikantní kuřecí křidýlka

Název Množství a jednotka
kuřecí křídla 12 ks
sůl

marináda

Název Množství a jednotka
olej 4 lžíce
jablečný ocet 1 lžíce
dijonská hořčice 1 lžíce
prolisovaný česnek 5 stroužků
sójová omáčka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Křidýlka si omyjeme, osušíme a osolíme.
Připravíme si marinádu. Do větší misky dáme olej, dijonskou hořčici, rozetřený česnek, jablečný ocet, sójovou omáčku,trochu chilli nebo pálivé papriky a med. Křidýlka důkladně v marinádě obalíme a necháme, nejlépe přes noc, v ledničce odležet.
Pak si dáme na pánev olej a křídla i s marinádou opečeme z každé strany 15 minut.


 


RECEPTY

Pikantní pstruh

Postup: Vykuchané, umyté, osušené pstruhy nasolíme a necháme odležet. Pokapeme... zobrazit recept

RECEPTY

Makovec s jablkovou polevou

Postup: Do mísy dáme mouku s práškem do pečiva, cukr, mléko, olej, mletý mák, vejce,... zobrazit recept

RECEPTY

Tchýnino "maso na šťávě"

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a maso na menší kostky. Na sádle opečeme cibuli... zobrazit recept

RECEPTY

Krupičná kaše se skořicí

Postup: Do hrnce - nejlépe se silným dnem nebo s teflonovým povrchem nalijeme mléko,... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená indická okurka (lagenárie dlouhá, kalabasa)

Postup: Indickou okurku - cca 400g - oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 3 - 5mm.... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...