3. 12. 2021   |   svátek má Svatoslav
 

Banánová zmrzlina s mandlemi

Název Množství a jednotka
banány 2 ks
smetana ke šlehání 1 ks
mleté mandle 1 lžíce
moučkový cukr

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Banány rozmixujeme a smícháme s mletými loupanými mandlemi. Šlehačku ušleháme ne úplně dotuha, přidáme banány s mandlemi a společně ještě chvíli prošleháme. Ochutnáme a podle vlastní chuti případně dosladíme. Nalijeme do uzavíratelné misky a dáme do mrazáku na cca 5 hodin. Každých 20 minut lžící směs zlehka promícháme, aby zmrzlina nebyla po zmrazení tvrdá.

Tip:
Do hotové směsi můžeme zamíchat nastrouhanou hořkou čokoládu.


 


RECEPTY

Pórkový krém

Postup: Větší pórek očistíme, odkrojíme tuhé tmavé části, ostraníme první vrtstvu,... zobrazit recept

RECEPTY

Kapří hranolky

Postup: Kapra omyjeme, osušíme, nasolíme, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme... zobrazit recept

RECEPTY

Želé z okvětních lístků růží

Postup: Pět až šest plných hrstí okvětních lístků růží opláchneme studenou vodou v... zobrazit recept

RECEPTY

Linecké cukroví

Postup: Na vál prosejeme mouku s cukrem, doprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj... zobrazit recept

RECEPTY

Thajské rizoto

Postup: Nejprve uvaříme rýži - velmi dobrá do rizota je rýže Arborio, ale může být i... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...