27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Banánová zmrzlina s mandlemi

Název Množství a jednotka
banány 2 ks
smetana ke šlehání 1 ks
mleté mandle 1 lžíce
moučkový cukr

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Banány rozmixujeme a smícháme s mletými loupanými mandlemi. Šlehačku ušleháme ne úplně dotuha, přidáme banány s mandlemi a společně ještě chvíli prošleháme. Ochutnáme a podle vlastní chuti případně dosladíme. Nalijeme do uzavíratelné misky a dáme do mrazáku na cca 5 hodin. Každých 20 minut lžící směs zlehka promícháme, aby zmrzlina nebyla po zmrazení tvrdá.

Tip:
Do hotové směsi můžeme zamíchat nastrouhanou hořkou čokoládu.


 


RECEPTY

Vepřová panenka Wellington

Postup: Na 4 porce potřebujeme dva špalíčky vepřové panenky o délce cca 20 cm. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Květákový krém

Postup: Květák omyjeme, překrájíme ho na menší kousky (nebo rozebereme na růžičky) a... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený sýr

Postup: Centimetrové plátky sýra obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka "šupšup"

Postup: Hovězí maso ve vlastní šťávě z konzervy vyklopíme, překrájíme na menší kousky a... zobrazit recept

RECEPTY

Květáková polévka se smaženou houskou

Postup: Květák rozebereme na růžičky, popřípadě ještě pokrájíme na jemno. V hrnci na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

FARMA

Stylová restaurace s krbem, bowlingem a letní zahrádkou se nachází v atraktivní...