6. 5. 2024   |   svátek má Radoslav
 

Výživová poradna › Banánová zmrzlina s mandlemi

Název Množství a jednotka
banány 2 ks
smetana ke šlehání 1 ks
mleté mandle 1 lžíce
moučkový cukr

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Banány rozmixujeme a smícháme s mletými loupanými mandlemi. Šlehačku ušleháme ne úplně dotuha, přidáme banány s mandlemi a společně ještě chvíli prošleháme. Ochutnáme a podle vlastní chuti případně dosladíme. Nalijeme do uzavíratelné misky a dáme do mrazáku na cca 5 hodin. Každých 20 minut lžící směs zlehka promícháme, aby zmrzlina nebyla po zmrazení tvrdá.

Tip:
Do hotové směsi můžeme zamíchat nastrouhanou hořkou čokoládu.


 


RECEPTY

Domácí pochoutkový salát

Postup: Salám nastrouháme nahrubo, malou cibuli nebo jen čtvrt větší, a sterilované... zobrazit recept

RECEPTY

Pažitková polévka

Postup: Do hrnce dáme máslo a na něm osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Dušená kapusta

Postup: Kapustu (je úplně jedno, jestli normální nebo kadeřavou - obyčejná je po... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní kapří prsty

Postup: Vykuchaného kapra podélně rozkrojíme a odstraníme páteř. Omyjeme a osušíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Květákový mozeček

Postup: Uvařený květák vidličkou rozděláme na malinké růžičky a orestujeme na másle.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...