20. 4. 2024   |   svátek má Marcela
 

Dort

Název Množství a jednotka
hrubá mouka 200 g
vejce 5 ks
vroucí voda 5 lžic
cukr mletý 200 g
prášek do pečiva trochu

Krém

Název Množství a jednotka
mléko 1 1/2 dl
vejce 1-2 ks
vanilkový cukr 1 ks
hladká mouka 1 lžíce
cukr mletý 100 g
Zobrazit všechny ingredience
Moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 01 h. 35 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Žloutky ušleháme s vařící vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme asi 30 minut v bábovkové formě.
Připravíme krém. Do trochy odměřeného mléka dáme žloutky, mouku, asi 1/3 cukru, vanilku. Dobře rozkvedláme a vlijeme do ostatního horkého mléka. Uvaříme hustý krém a vychladíme. Potom do pěny utřeme máslo se zbylým cukrem, přidáváme po troškách vychlazený krém.
Upečený a vychladlý korpus prořízneme naplníme krémem a dozdobíme.


Další fotografie
 


RECEPTY

Tatrankové kuličky

Postup: Tatranky rozlámeme na menší kousky, nasypeme do nožového mixéru a rozdrtíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna na jablkách po staročesku

Postup: Kuřecí stehna osolíme, posypeme kmínem a vložíme do pekáčku. Česnek oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky s mrkví a celerem

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké proužky. Mrkev a celer nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

RECEPTY

Hrášek na husto (hrášek na smetaně)

Postup: Dvě plechovky (po 400 g) vyklopíme i s nálevem do hrnce a přivedeme k varu. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Květáková polévka

Postup: Květák opláchneme, odkrojíme košťál, rozebereme na růžičky. Brambory a mrkev... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Harcovna

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti...