7. 3. 2021   |   svátek má Tomáš
 

Dort

Název Množství a jednotka
hrubá mouka 200 g
vejce 5 ks
vroucí voda 5 lžic
cukr mletý 200 g
prášek do pečiva trochu

Krém

Název Množství a jednotka
mléko 1 1/2 dl
vejce 1-2 ks
vanilkový cukr 1 ks
hladká mouka 1 lžíce
cukr mletý 100 g
Zobrazit všechny ingredience
Moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 01 h. 35 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Žloutky ušleháme s vařící vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme asi 30 minut v bábovkové formě.
Připravíme krém. Do trochy odměřeného mléka dáme žloutky, mouku, asi 1/3 cukru, vanilku. Dobře rozkvedláme a vlijeme do ostatního horkého mléka. Uvaříme hustý krém a vychladíme. Potom do pěny utřeme máslo se zbylým cukrem, přidáváme po troškách vychlazený krém.
Upečený a vychladlý korpus prořízneme naplníme krémem a dozdobíme.


Další fotografie
 


RECEPTY

Treska na čerstvém fenyklu

Postup: Rozmrazíme tresku nebo jiné filé. Nejprve si připravíme kuskus. Do vroucí vody... zobrazit recept

RECEPTY

Brabantské cukroví

Postup: Všechny sypké přísady odvážíme na vál a promícháme. Přidáme máslo nakrájené na... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehna v kabátku

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Pak je osolíme, posypeme paprikou, podle chuti... zobrazit recept

RECEPTY

Paccheri plněné mletým masem a hlívou

Postup: Česnek nasekáme najemno a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme na menší části... zobrazit recept

RECEPTY

Biftek se šunkou a vejcem

Postup: Bifteky naklepeme, nakrojíme na okrajích, aby se nekroutily, osolíme, opepříme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...