29. 2. 2020   |   svátek má Horymír
 

Tvarohová bábovka

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 250 g
moučkový cukr 250 g
máslo 250 g
tvaroh 250 g
vejce 4 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Změklé máslo (nebo heru) utřeme s cukrem a žloutky, přidáme tvaroh, vanilkový cukr, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a zamícháme. Lehce vmícháme sníh z bílků a ve vymazané a hrubou moukou vysypané formě pečeme při teplotě 180° asi 40 - 45 minut. Bábovku necháme v otevřené troubě ještě pár minut v teple, aby neklesla a nesrazila se.


Další fotografie
 


RECEPTY

Houskový knedlík

Postup: V míse smícháme mouku a na malé kostičky nakrájený rohlík. Zalijeme vlažným... zobrazit recept

RECEPTY

Rajská omáčka s hovězím masem

Postup: Tahle omáčka je původně s hovězím masem, ale protože hovězí je drahé, klidně... zobrazit recept

RECEPTY

Bábovka s perníkem

Postup: Utřeme máslo, cukr, žloutky. Přidáme střídavě mouku, mléko a citronovou kůru. Z... zobrazit recept

RECEPTY

Vaječná pomazánka s hořčicí

Postup: Vejce uvaříme natvrdo,vychladíme, oloupeme a nasekáme nadrobno. Smícháme se... zobrazit recept

RECEPTY

Pirohy plněné zelím a hříbky

Postup: Připravíme si těsto - mouku nasypeme do misky, doprostřed vklepneme vajíčka,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...