26. 4. 2024   |   svátek má Oto
 

Bábovka s perníkem

Název Množství a jednotka
máslo 140 g
cukr mletý 230 g
vejce 3 ks
mléko 1/4 l
polohrubá mouka 280 g
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Utřeme máslo, cukr, žloutky. Přidáme střídavě mouku, mléko a citronovou kůru. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně "zabalíme" do těsta.
Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné zamícháme strouhaný perník. Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.


 


RECEPTY

Karlovarský knedlík

Postup: Rohlíky (housky) nakrájíme na malé kostičky a necháme trošku oschnout. Nejlépe... zobrazit recept

RECEPTY

Ražniči

Postup: Vepřové plecko nakrájíme nejdříve na plátky, pak na kostky. Uzený bůček také... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosová roláda

Postup: S dostatečným předstihem si vytáhneme z lednice máslo. Připravíme si dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Střapáči

Postup: Na vále smícháme všechny sypké přísady, uprostřed uděláme důlek, vklepneme do... zobrazit recept

RECEPTY

Linecké cukroví

Postup: Na vál prosejeme mouku s cukrem, doprostřed uděláme důlek, vyklepneme do něj... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...