21. 8. 2025   |   svátek má Johana
 

Holandské řízky

Název Množství a jednotka
mleté maso 500 g
sýr eidam cihla 30% 200 g
mléko 100 ml
sůl 1 lžička
pepř
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Eidamskou cihlu nastrouháme na jemném struhadle. Mleté maso (nejlepší je bůček, ale klidně vepřová plec, mleté hovězí nebo půl napůl) osolíme, přidáme mléko, pepř, nastrouhaný sýr a dobře prohněteme, nejlépe rukou. Ze směsi tvoříme placičky, které obalujeme v trojobalu a pomalu smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem nebo okurkou.


 


RECEPTY

Křenová sýrová pomazánka

Postup: Sýr nastrouháme, přidáme několik lžiček nakládaného křenu (nebo nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Mramorová bábovka

Postup: Změklé máslo utřeme se žloutky a cukrem a dvěma lžičkami vroucí vody. Postupně... zobrazit recept

RECEPTY

"Zelená" z krupice a vajíčka

Postup: V hrnci zpěníme plátek másla, zasypeme dvěma lžícemi dětské krupičky a za... zobrazit recept

RECEPTY

Cherry rajčátka ve slaném nálevu

Postup: Cherry nebo malá rajčátka omyjeme a nacpeme do čistých skleniček. Rajčátka... zobrazit recept

RECEPTY

Boloňské špagety

Postup: Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, vhodíme do něj utřené 4 stroužky... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

ESHOPY

SvětCukrářů.cz

Internetový prodej cukrářských potřeb a surovin, vybavení na pečení, nádobí,...