7. 5. 2024   |   svátek má Stanislav
 

Bábovka s perníkem

Název Množství a jednotka
máslo 140 g
cukr mletý 230 g
vejce 3 ks
mléko 1/4 l
polohrubá mouka 280 g
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Jarča



Postup
Utřeme máslo, cukr, žloutky. Přidáme střídavě mouku, mléko a citronovou kůru. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně "zabalíme" do těsta.
Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné zamícháme strouhaný perník. Pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut.


 


RECEPTY

Kachní prsa na černém pivu s jablky

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži ostrým nožem nařízneme na... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Malé červené řepy (cca 2až tři kusy) opláchneme a dáme uvařit (nejlépe, aby... zobrazit recept

RECEPTY

Zasmažená česnekačka

Postup: V hrnci osmažíme na lžíci sádla na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.... zobrazit recept

RECEPTY

Pražma na bylinkách

Postup: Pražmy (nebo jiné ryby, mořský vlk, pstruh, candát apod) očistíme, ostraníme... zobrazit recept

RECEPTY

Srdce po vídeňsku

Postup: Srdce nakrájíme na kousky a uvaříme s bobkovým listem, 8 kuličkami pepře (dáme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

HACIENDA La Bodega Steak house

Vážení a milí hosté,již v roce 2004 jsme pro Vás otevřeli autentickou...