22. 8. 2019   |   svátek má Bohuslav
 

Kachní prsa na černém pivu s jablky

Název Množství a jednotka
kachni prsa 4 ks
černé pivo 300 ml
zázvor čerstvý 3 cm
tymián 1 lžička
jablka 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 01 h. 15 min.
Mamut :-)



Postup
Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži ostrým nožem nařízneme na několika místech do "mřížky" v asi centimetrových rozestupech, dáme pozor, abychom neřízli do masa.
Osolíme, opepříme hrubě mletým pepřem a potřeme kouskem nastrouhaného zázvoru a olivovým olejem. Necháme v chladu alespoň dvě hodiny odpočinout.
Prsa okořeníme tymiánem a opečeme na pánvi s rozehřátým olejem po obou stranách, nejprve stranou s kůží.
Z každé strany opékáme tak 3 - 4 minuty.
Opečená prsa přendáme do pekáče, přidáme nahrubo nakrájené cibule, oloupaná nakrájená jablka, cibuli a jablka ještě mírně osolíme, podlijeme černým pivem a při teplotě 160° pečeme zakryté asi 50 minut. Za občasného přelití výpekem (nebo pokud je potřeba, podlijeme ještě trochou piva) doměkka. Podáváme s bramborovou kaší, šťouchanými brambory, nebo bramborovými knedlíky.


 


RECEPTY

Panenka s jemnou pepřovou omáčkou

Postup: Panenku (vepřovou, telecí) nakrájíme na špalíky o délce asi 15 cm. Ze všech... zobrazit recept

RECEPTY

Kotlety na šlehačce

Postup: Kotlety (s kostí nebo bez, je to jedno) zlehka naklepeme, mírně osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Nepečení zajíčci

Postup: Mleté piškoty smícháme s cukrem, změklým máslem, mlékem, rumem, kakaem a... zobrazit recept

RECEPTY

Indická cizrnová polévka

Postup: V hrnci na olivovém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme utřený... zobrazit recept

RECEPTY

Borůvkové potěšení

Postup: V míse promícháme zakysané smetany s borůvkami nebo s borůvkovou marmeládou.... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Ristorante di Valle

Restaurace je součástí Resortu Farské lúky, který se nachází v centru malebné...