16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Rizoto s rajčaty

Název Množství a jednotka
rýže 1 hrnek
cibule 1 a 1/2 ks
česnek 2 stroužky
kuřecí prsa 2 ks
rajčata 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Kuchyně: česká
Příprava: 35 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Rýži uvaříme doměkka - na jeden díl rýže dáme dva díly vody a vaříme na mírném ohni do změknutí.
Na oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli s rozdrceným česnekem. Přidáme kuřecí maso nakrájené na kostky nebo nudličky. Zprudka osmahneme, přidáme nakrájená rajčata, rajský protlak, opepříme, osolíme mírně podlijeme a dusíme do měkka.
Když je maso měkké, vmícháme uvařenou rýži, dochutíme bazalkou a pokud je třeba dosolíme. Na talíři sypeme strouhaným sýrem.


 


RECEPTY

Sulc (huspenina)

Postup: Kolínka a nožičky omyjeme a pečlivě odstraníme případné štětiny - buďto je... zobrazit recept

RECEPTY

Italské krémové rizoto

Postup: Nadrobno nakrájenou šalotku necháme na olivovém oleji zesklovatět. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Pavliny ořechové řezy

Postup: Ze všech přísad zpracujeme na vále těsto, čtvrtinu těsta odebereme a dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Slovenská kapustnica

Postup: Uzené koleno spolu s bobkovými listy, novým kořením uvaříme doměkka. Měkké... zobrazit recept

RECEPTY

Koule z mletého masa na zelenině

Postup: Mleté maso dáme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, soli .... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...