26. 4. 2024   |   svátek má Oto
 

Jaké jsou výhody používání kávových kapslí

Tisk
Autor: petrj
30. 10. 2015 13:04

Kávová kapsle obsahuje přesnou dávku sypké kvalitní pražené kávy. V jedné kapsli najdeme různé množství prvotřídní namleté směsi. Tu tvoří nejčastěji stoprocentní arabika anebo určitý poměr druhů směs arabiky a robusty. Výrobci kávových kapslí dodávají na pulty obchodů rozmanité typy kávy a to co do pražení, barvy a umletí. Krom velmi jemně a středně pražené kávy jsou běžně k dispozici světlé i tmavě verze. V nabídce nechybí ani bezkofeinové alternativy. Ty jsou vhodné pro jedince mající problémy s krevním tlakem. Tento druh kávy si lidé mohou dát ráno, po obědě i večer. Snad nikdo neodolá sametově jemné chuti a nádherné aromatické vůni se špetkou ovocného či květinového nádechu.

Dolce gusto mix kapsl 30 ks

K oblíbeným kávovým kapslím patří espresso, cappuccino nebo latte macchiato. Například z kávové kapsle espresso vznikne výborný šálek kávy s bohatou pěnou. Skvělé jsou i variace zimních jablek a sladkých mandlí. Cappuccinovému nápoji plnému harmonie chuti arabiky dodává jemně napěněné plnotučné mléko tu správnou jiskru. Výtečné jsou i další kávové kapsle s příchutí karamele, čokolády, vanilky či pikantních tónů. Za zmínku stojí například skvělé kapsle od Nespresso či Dolce Gusto.

Julius Meinl Inspresso Mocca forte10 kapsl

Kávové kapsle jsou dodávány v pevné krabičce, ve které se nachází 8 až 16 kusů. Větší balení obsahuje až 100 kapslí. Všechny kapsle disponují hermeticky uzavřenou jedinečnou směsí kávy. Ta neztrácí aroma a má delší trvanlivost. Tento způsob přípravy kávy je nenáročný. Kapsle se vloží do kávovaru, zvolí se vhodný program a o zbytek se postará sám přístroj na kapsle. Po minutě nateče do šálku lahodná a chutná káva. Lidé si tak mohou velmi rychle pochutnat na prvotřídní kávě z různých koutů světa.

Dolce gusto krups KP350B

Kávové kapsle se vyrábí z papíru, do něhož je slisována umletá káva o různé gramáži. Každá dávka se balí v ochranné atmosféře do speciálního sáčku, díky tomu si zajišťuje výjimečně přírodní chuťové dojmy a to po dlouhou dobu. Mimo těchto kapslí se prodávají i umělohmotné kapsle, na které je nutné mít doma speciální přístroj.









RECEPTY

Křepelky na víně s brusinkami

Postup: Křepelky nasolíme, potřeme citronovou šťávou, lehce opepříme hrubě mletým... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Pizzerie & Brazilian Grill Albrechtice

Pizzerie & Brazilian Grill je stylová rodinná restaurace v Albrechticích u...