19. 5. 2022   |   svátek má Ivo
 

Salát z červené řepy

Název Množství a jednotka
červená řepa syrová 3 menší ks
cibule 2 ks
sůl 1 lžíce rovn
ocet 1 lžíce polé
pepř větší špet
Zobrazit všechny ingredience

lehká včeře, příloha
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková


Do veder vynikající osvěžení, ať už s jogurtem nebo i bez něj.
Kořenit musí každý dle své vlastní chuti, množství zde uváděné je pouze orientační.
Bwz jogurtu je také výborný doplněk např. smažených karbanátků - lze podávat namísto okurkového salátu.



Postup
Malé červené řepy (cca 2až tři kusy) opláchneme a dáme uvařit (nejlépe, aby byly celé potopené.
Zchladlé oloupeme a nakrájíme na jemo (např. stejně jak cibulku na smažení). a dáme do větší mísy (abychom mohli snadno promíchat)
Přidáme na slabé půlměsíčky nakrájenou cibuli, ocet, sůl, pepř, med (když není, nemusí být), cukr.
Vše důkladně promícháme a dáme do lednice dobře vychladit, nejlépe do druhého dne.
Lze uchovávat v zašroubované zavařovací sklenici delší dobu v lednici.
Dáme-li si do trochy tohoto salátu bílý jogurt - máme výbornou lehkou svačinku či večeři - spolu s rohlíkem nebo jiným pečivem.


 


RECEPTY

Japonské krůtí nudličky

Postup: Připravíme si zeleninu a dáme si ji na talířky každou zvlášť, budeme je... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový koláč

Postup: Z hladké mouky, 140g moučkového cukru, 170g másla, tří žloutků a špetky... zobrazit recept

RECEPTY

Kančí maso na myrtě po korsicku

Postup: Kančí maso - nejlépe z mladého kusu - nakrájíme na plátky (nenaklepáváme).... zobrazit recept

RECEPTY

Paccheri plněné mletým masem a hlívou

Postup: Česnek nasekáme najemno a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme na menší části... zobrazit recept

RECEPTY

Škeble

Postup: Z 250 g hladké mouky, 250 g másla, 1 vejce, lžičky octa a lžičky studené vody... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...