19. 4. 2024   |   svátek má Rostislav
 

Salát z červené řepy

Název Množství a jednotka
červená řepa syrová 3 menší ks
cibule 2 ks
sůl 1 lžíce rovn
ocet 1 lžíce polé
pepř větší špet
Zobrazit všechny ingredience

lehká včeře, příloha
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková


Do veder vynikající osvěžení, ať už s jogurtem nebo i bez něj.
Kořenit musí každý dle své vlastní chuti, množství zde uváděné je pouze orientační.
Bwz jogurtu je také výborný doplněk např. smažených karbanátků - lze podávat namísto okurkového salátu.



Postup
Malé červené řepy (cca 2až tři kusy) opláchneme a dáme uvařit (nejlépe, aby byly celé potopené.
Zchladlé oloupeme a nakrájíme na jemo (např. stejně jak cibulku na smažení). a dáme do větší mísy (abychom mohli snadno promíchat)
Přidáme na slabé půlměsíčky nakrájenou cibuli, ocet, sůl, pepř, med (když není, nemusí být), cukr.
Vše důkladně promícháme a dáme do lednice dobře vychladit, nejlépe do druhého dne.
Lze uchovávat v zašroubované zavařovací sklenici delší dobu v lednici.
Dáme-li si do trochy tohoto salátu bílý jogurt - máme výbornou lehkou svačinku či večeři - spolu s rohlíkem nebo jiným pečivem.


 


RECEPTY

Frankfurtská polévka

Postup: Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli i česnek, přidáme mletou papriku.... zobrazit recept

RECEPTY

Špagetová bábovka

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě téměř doměkka - nedovaříme úplně, budeme je... zobrazit recept

RECEPTY

Václavky ve sladkokyselém nálevu

Postup: Houby (václavky, lišky apod.) předvaříme v osolené vodě. Na 1 litr vody dáme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Vosí hnízda (Včelí úly)

Postup: Piškoty rozmixujeme nebo pomeleme a dáme do mísy. Máslo rozpustíme. K pomletým... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehenní řízky s tuřínem a batáty

Postup: Kuřecí stehenní řízky omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, osolíme a opepříme.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

HACIENDA La Bodega Steak house

Vážení a milí hosté,již v roce 2004 jsme pro Vás otevřeli autentickou...