2. 5. 2024   |   svátek má Zikmund
 

Salát z červené řepy

Název Množství a jednotka
červená řepa syrová 3 menší ks
cibule 2 ks
sůl 1 lžíce rovn
ocet 1 lžíce polé
pepř větší špet
Zobrazit všechny ingredience

lehká včeře, příloha
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková


Do veder vynikající osvěžení, ať už s jogurtem nebo i bez něj.
Kořenit musí každý dle své vlastní chuti, množství zde uváděné je pouze orientační.
Bwz jogurtu je také výborný doplněk např. smažených karbanátků - lze podávat namísto okurkového salátu.



Postup
Malé červené řepy (cca 2až tři kusy) opláchneme a dáme uvařit (nejlépe, aby byly celé potopené.
Zchladlé oloupeme a nakrájíme na jemo (např. stejně jak cibulku na smažení). a dáme do větší mísy (abychom mohli snadno promíchat)
Přidáme na slabé půlměsíčky nakrájenou cibuli, ocet, sůl, pepř, med (když není, nemusí být), cukr.
Vše důkladně promícháme a dáme do lednice dobře vychladit, nejlépe do druhého dne.
Lze uchovávat v zašroubované zavařovací sklenici delší dobu v lednici.
Dáme-li si do trochy tohoto salátu bílý jogurt - máme výbornou lehkou svačinku či večeři - spolu s rohlíkem nebo jiným pečivem.


 


RECEPTY

Bramborový guláš - buřtguláš

Postup: Cibuli nakrájíme najemno, brambory a párkový salám na kostičky. Na sádle... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový smetanový želé dort

Postup: Nejprve si upečeme piškot - 4 žloutky šleháme elektrickým šlehačem, postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Falešná dršťková polévka

Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji ji osmažíme dozlatova. Hlívu... zobrazit recept

RECEPTY

Krupičná kaše se skořicí

Postup: Do hrnce - nejlépe se silným dnem nebo s teflonovým povrchem nalijeme mléko,... zobrazit recept

RECEPTY

Szegedinský guláš

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájené cibule, přidáme mletou papriku, promícháme,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...