4. 7. 2020   |   svátek má Prokop
 

Pomerančovo - pomerančová buchta

Název Množství a jednotka
pomeranč 3-4 ks
polohrubá mouka 260 g
ovesné vločky 60 g
moučkový cukr 260 g
vejce 3 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)


Někdy mě chytne "blbá", a pak to takhle vypadá :-). Buchta je fantastická, vyzkoušejte.



Postup
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme 100 ml pomerančové šťávy (100 ml šťávy je asi ze dvou až tří pomerančů, záleží na velikosti), mouku smíchanou s práškem do pečiva, vločky, 100 ml oleje a podle potřeby mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej zamícháme do těsta. Přidáme nasekané ořechy - asi 80 g, může být i víc, a nasekanou hořkou čokoládu, zlehka vmícháme do těsta. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme.

Pomerančový krém:
Uvaříme vanilkový (nebo pomerančový) pudink a necháme jej vychladnout. V misce utřeme máslo s cukrem, přidáme tvaroh, pomerančovou šťávu z půlky pomeranče a po lžících vychlazený pudink. Oloupaný pomeranč nakrájíme na malé kousky, komu se chce, může ho ještě oloupat až na dužinu :-), a vmícháme do krému.

Vychladlý moučník potřeme pomerančovým krémem, polijeme čokoládovou polevou a povrch posypeme nasekanými ořechy.



Další fotografie
 


RECEPTY

Tvarohová štóla

Postup: Máslo (150 g) utřeme s cukrem, přidáme celá vejce, tvaroh, mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotová roláda - Vánek

Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a... zobrazit recept

RECEPTY

Jarní polévka s ovesnými vločkami

Postup: Ovesné vločky lehce osmahneme na másle, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme na... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustové karbanátky

Postup: Kapustu očistíme, odkrojíme košťál a nakrájíme na menší kousky. Můžeme použít... zobrazit recept

RECEPTY

Líčka na žampiónech

Postup: Líčka - mohou být vepřová, hovězí i telecí - očistíme, osušíme papírovou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Pod Radničním kolem

V samém historickém centru jihomoravské metropole nabízíme posezenív tradičním...