16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Pomerančovo - pomerančová buchta

Název Množství a jednotka
pomeranč 3-4 ks
polohrubá mouka 260 g
ovesné vločky 60 g
moučkový cukr 260 g
vejce 3 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)


Někdy mě chytne "blbá", a pak to takhle vypadá :-). Buchta je fantastická, vyzkoušejte.



Postup
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme 100 ml pomerančové šťávy (100 ml šťávy je asi ze dvou až tří pomerančů, záleží na velikosti), mouku smíchanou s práškem do pečiva, vločky, 100 ml oleje a podle potřeby mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce jej zamícháme do těsta. Přidáme nasekané ořechy - asi 80 g, může být i víc, a nasekanou hořkou čokoládu, zlehka vmícháme do těsta. Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme.

Pomerančový krém:
Uvaříme vanilkový (nebo pomerančový) pudink a necháme jej vychladnout. V misce utřeme máslo s cukrem, přidáme tvaroh, pomerančovou šťávu z půlky pomeranče a po lžících vychlazený pudink. Oloupaný pomeranč nakrájíme na malé kousky, komu se chce, může ho ještě oloupat až na dužinu :-), a vmícháme do krému.

Vychladlý moučník potřeme pomerančovým krémem, polijeme čokoládovou polevou a povrch posypeme nasekanými ořechy.



Další fotografie
 


RECEPTY

Drůbeží játra na houbách

Postup: Drůbeží játra - kuřecí nebo krůtí - omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Řepné karbanátky s kapustou

Postup: Čevenou řepu oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Půlku kapusty očistíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní prsa na zázvoru s wok zeleninou

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme a nařízneme kůži několikrát do kříže tak, abychom... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z uzeného kuřete s ementálem, polníčkem a ořechy

Postup: Uzená kuřecí stehna obereme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí rohlíky

Postup: Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme, nahoře uděláme důlek. Odměříme si 280... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...