2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Srdce po vídeňsku

Název Množství a jednotka
vepřové srdce 500 g
sladkokyselé okurky 4 ks
bobkový list 1 ks
pepř celý 8 kuliček
hladká mouka 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Srdce nakrájíme na kousky a uvaříme s bobkovým listem, 8 kuličkami pepře (dáme do sítka nebo kousku gázy, pak jen celé vyjmeme) v osolené vodě doměkka. Když je srdce poloměkké, přidáme na kostičky nakrájené sladkokyselé okurky. Zásmažku zalijeme vývarem ze srdce, přidáme 1 lžičku sardelové pasty, dolijeme mlékem a smetanou, Dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.
Příloha: knedlík


 


RECEPTY

Frankfurtská polévka

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Zasypeme paprikou, hladkou moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Křenová sýrová pomazánka

Postup: Sýr nastrouháme, přidáme několik lžiček nakládaného křenu (nebo nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Jablkovo-ořechový moučník

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáme všechny přísady, nakonec lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Italská rajčatová polévka

Postup: Malou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky. Rozehřejeme olivový olej a... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí stehno na divoko

Postup: Větší krůtí horní stehno i s kůží omyjeme, prošpikujeme proužky slaniny (nožem... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...