9. 12. 2022   |   svátek má Vratislav
 

Italská rajčatová polévka

Název Množství a jednotka
rajčata loupaná krájená v plechovce 400 g
rajčatové pyré 500 ml
bazalka 1 lžička
malá cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Malou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky. Rozehřejeme olivový olej a cibuli s česnekem na něm lehce osmahneme, musí zůstat světlé. Jakmile začne cibulka s česnekem vonět, přidáme vrchovatou lžičku sušené bazalky (nebo lžíci čerstvé bazalky, čerstvou ale dáme až nakonec), zamícháme a vlijeme plechovku loupaných rajčat a pasírovaná rajčata. Přidáme 1 1/2 plechovky (od rajčat) vývaru (nebo studené vody), lžičku soli a vaříme 15-20 minut. Přidáme zarovnanou lžíci cukru, opepříme a polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Bagetky nakrájíme na hrubší plátky, pomažeme lehce bylinkovým máslem a ugrilujeme nebo nasucho opečeme. Polévku podáváme s kopečkem zakysané smetany a opečenou bagetkou.


 


RECEPTY

Švestkový koláč s mandlemi

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Zázvorky

Postup: Žloutky s jedním celým vejcem utřeme v míse spolu s cukrem - třeme aspoň 20... zobrazit recept

RECEPTY

Sterilovaný křen

Postup: Křen nakrájíme na kolečka a umixujeme na kaši s převařenou a vychladlou vodou,... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí műsli

Postup: Do větší mísy nasypeme balení ovesných vloček, pohankové vločky, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodové tvarohové knedlíky

Postup: Tvaroh (i z vaničky) rozmícháme s vajíčkem, přidáme špetku soli, 4 lžíce dětské... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace Golf Čeladná

Hledáte restauraci s příjemným personálem a vynikající kuchyní? Zastavte se k...