Malou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky. Rozehřejeme olivový olej a cibuli s česnekem na něm lehce osmahneme, musí zůstat světlé. Jakmile začne cibulka s česnekem vonět, přidáme vrchovatou lžičku sušené bazalky (nebo lžíci čerstvé bazalky, čerstvou ale dáme až nakonec), zamícháme a vlijeme plechovku loupaných rajčat a pasírovaná rajčata. Přidáme 1 1/2 plechovky (od rajčat) vývaru (nebo studené vody), lžičku soli a vaříme 15-20 minut. Přidáme zarovnanou lžíci cukru, opepříme a polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Bagetky nakrájíme na hrubší plátky, pomažeme lehce bylinkovým máslem a ugrilujeme nebo nasucho opečeme. Polévku podáváme s kopečkem zakysané smetany a opečenou bagetkou.
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového
hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.
Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý
utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.
Tvaroh: tvrdý tvaroh se...
zobrazit článek