4. 5. 2024   |   svátek má Květoslav
 

Zapomenuté heslo › Italská rajčatová polévka

Název Množství a jednotka
rajčata loupaná krájená v plechovce 400 g
rajčatové pyré 500 ml
bazalka 1 lžička
malá cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Malou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky. Rozehřejeme olivový olej a cibuli s česnekem na něm lehce osmahneme, musí zůstat světlé. Jakmile začne cibulka s česnekem vonět, přidáme vrchovatou lžičku sušené bazalky (nebo lžíci čerstvé bazalky, čerstvou ale dáme až nakonec), zamícháme a vlijeme plechovku loupaných rajčat a pasírovaná rajčata. Přidáme 1 1/2 plechovky (od rajčat) vývaru (nebo studené vody), lžičku soli a vaříme 15-20 minut. Přidáme zarovnanou lžíci cukru, opepříme a polévku rozmixujeme ponorným mixérem. Bagetky nakrájíme na hrubší plátky, pomažeme lehce bylinkovým máslem a ugrilujeme nebo nasucho opečeme. Polévku podáváme s kopečkem zakysané smetany a opečenou bagetkou.


 


RECEPTY

Kovbojské krůtí maso s hráškem a pečenou rýží

Postup: Jasmínovou rýži dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Bruschetta al pomodoro

Postup: Rajčata nakrájíme na malinké kostičky, dáme do misky, osolíme, opepříme a... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňový kompot podle babičky

Postup: Dýni oloupeme, ostrou lžící odstraníme pořádně semena, nakrájíme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Hříbečky - dortíčky z lískových oříšků

Postup: Ze všech přísad zpracujeme těsto (na vál navážíme všechny sypké přísady,... zobrazit recept

RECEPTY

Rychlé perníčky

Postup: Lískové oříšky nasucho opražíme a v papírové utěrce ještě horké promneme a co... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...