2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Jahodový koláč se sněhovou pěnou

Název Množství a jednotka
hladká mouka 360 g
moučkový cukr 140 g
máslo 200 g
žloutek 4 ks
prášek do pečiva 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Na vál nasypeme mouku, cukr, nastrouháme citronovou kůru ze 1/4 citrónu a prášek do pečiva. Utvoříme důlek, do kterého dáme žloutky a nakrájené studené máslo a vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do mikroténové fólie a dáme odpočinout na hodinku do chladu.
Potom těsto rozválíme nejlépe na pečicím papíru na velikost plechu, na kterém budeme péct. Pomocí pečicího papíru těsto přeneseme na plech, upravíme do tvaru plechu, mírně povytáhneme i do okrajů, uhladíme okraje a dáme do trouby na 160° na deset minut předpéct. Mezitím si očistíme a nakrájíme jahody a ušleháme dotuha sníh ze čtyř bílků. Do ušlehaného sněhu zašleháme moučkový cukr - 1-2 lžíce.
Předpečené těsto vytáhneme z trouby, poklademe nakrájenými jahodami, lehce poprášíme vanilkovým cukrem, na jahody opatrně rozetřeme sníh a dopečeme asi 15 minut, až povrch koláče začne mírně hnědnout.


 


RECEPTY

Tousty se šunkou, sýrem a okurkou

Postup: Toustový chléb lehce namažeme máslem, poklademe plátky šunky (klidně anglickou,... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí sterilovaná mrkev

Postup: Mrkev očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostičky. Povaříme v osolené vodě 5... zobrazit recept

RECEPTY

Kachna na pomerančích

Postup: Kachnu nasolíme zevnitř i zvenčí, posypeme kmínem a upečeme. Peču kachnu přes... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme nastrouhat). Zalijeme 1 1/2 l... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí stehno po staročesku

Postup: Horní krůtí stehno omyjeme, na několika místech prošpikujeme slaninou, ze všech... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA