Mrkev očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostičky. Povaříme v osolené vodě 5 minut. Zcedíme, Nasypeme do sklenic, kde jsme na každé dno dali podle chuti koření / hořčičné semínko, celý pepř, nové koření bobkový list/. Zalijeme horkým nálevem a sterilujeme 15 minut. Příprava nálevu. Do hrnce nalijeme vodu, ocet, přidáme cukr a sůl. Dáme vařit. Do vařícího nálevu vsypeme zrnka sacharinu, necháme přejít varem a odstavíme.
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového
hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.
Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý
utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.
Tvaroh: tvrdý tvaroh se...
zobrazit článek