12. 8. 2020   |   svátek má Klára
 

Kuřecí stehna s medovou kůrkou

Název Množství a jednotka
kuřecí stehna 4 ks
koření Adamovy žebra
cherry rajčátka 8 ks
cuketa 1/2
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Stehna omyjeme, osolíme, okořeníme Adamovými žebry. Podlijeme 1 dl horké vody a dáme péct. Občas podlijeme výpekem. Dvě lžičky medu smícháme s lžící citronové šťávy. Půl hodiny před dopečením přidáme cherry rajčátka, na hrubší kolečka nakrájenou cuketu a cibuli, posypeme kořením, stehna potřeme medem rozmíchaným s citronovou šťávou a dopečeme. Posledních pět minut pekáč odkryjeme a dopečeme dozlatova.

Koření můžeme použít jakékoliv - na kuře, grilovací, ratatouille.


Další fotografie
 


RECEPTY

Kulajda

Postup: Hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky, sušené houby (sušených dáme tak... zobrazit recept

RECEPTY

Jednohubky s houbami

Postup: Na pánvi, na másle orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme sterilované,... zobrazit recept

RECEPTY

Treska ukrytá v lilku

Postup: Lilek rozpůlíme a lžící vydlabeme, aby zůstaly okraje asi 1cm. Rajčata spaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové nudličky na jablkách a kari

Postup: Vepřovou kýtu nebo plátky pečeně nakrájíme na nudličky, cibuli na půlměsíčky a... zobrazit recept

RECEPTY

Mexické špízy v anglickém kabátku

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky o velikosti cca 5x5 cm. Kousky masa mírně... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...