14. 6. 2024   |   svátek má Roland
 

Kuřecí stehna na víně s tymiánem a rajčaty

Název Množství a jednotka
kuřecí stehna 4 ks
rajčata 2 ks
hříbky hrst
červené víno 100 ml
rajčatový protlak bez konzervantů 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup

Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a jemně okořeníme tymiánem. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky (nebo tam hodíme loupané konzervované). Sušené hříbky na chvíli namočíme do trošky vody. Stehna dáme do pekáčku, přidáme rajčata a namočené hříbky a zalijeme rajčatovým protlakem rozmíchaným ve 150ml studené vody. Podlijeme červeným vínem a pečeme asi hodinu. Během pečení občas přelijeme šťávou.

Tip:

Místo sušených hříbků můžeme nakrájet oloupané žampióny.


Další fotografie
 


RECEPTY

Líčka na víně

Postup: Líčka očistíme, odstraníme největší kusy blan a naporcujeme na menší části -... zobrazit recept

RECEPTY

Zelí z červené řepy

Postup: Červenou řepu oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé... zobrazit recept

RECEPTY

Platýz na citronovém másle

Postup: Platýze omyjeme, osušíme papírovou utěrkou (pokud je s kůží, tak u ocasu kůži... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehenní řízky na citronu a rozmarýnu

Postup: Kuřecí stehenní řízky omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nesolíme ani... zobrazit recept

RECEPTY

Tzatziki

Postup: Salátovou okurku očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhané okurky... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...