Název | Množství a jednotka |
---|---|
kuřecí stehna | 4 ks |
rajčata | 2 ks |
hříbky | hrst |
červené víno | 100 ml |
rajčatový protlak bez konzervantů | 1 ks |
tymián | |
sůl |
Kuřecí stehna omyjeme, osolíme a jemně okořeníme tymiánem. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky (nebo tam hodíme loupané konzervované). Sušené hříbky na chvíli namočíme do trošky vody. Stehna dáme do pekáčku, přidáme rajčata a namočené hříbky a zalijeme rajčatovým protlakem rozmíchaným ve 150ml studené vody. Podlijeme červeným vínem a pečeme asi hodinu. Během pečení občas přelijeme šťávou.
Tip:
Místo sušených hříbků můžeme nakrájet oloupané žampióny.
Postup: Silnější plátky krkovičky mírně naklepeme (naklepu je jen hřbetem ruky), mírně... zobrazit recept
Postup: Smícháme všechny suroviny v těsto (ořechy dávám jaké zrovna mám, lískáče, někdy... zobrazit recept
Postup: Celer a bílou ředkev - stačí půlka středně velkého celeru a kousek bílé ředkve... zobrazit recept
Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme na oleji. Jakmile mírně zrůžoví,... zobrazit recept
Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka - na tři litry vody tři čajové lžičky... zobrazit recept
Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek
Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...