Smícháme všechny suroviny v těsto (ořechy dávám jaké zrovna mám, lískáče, někdy vlašáky, každé chutnají trošku jinak) - podsýpat můžeme jak hladkou mouku nebo práškovým cukrem. Rozválíme plát asi 1/2 cm silný. Polevu děláme ve šlehači. Někdo dělá napřed sníh a do něj zatře cukr, já dám bílky i cukr do mísy najednou a míchám - šlehací metly nebo kdo má pasírovací hříbek, jde to líp.
Hustou bílkovou polevou natřeme na rozválenou placku, poté nakrájíme na proužky nebo čtverce (vykrajovat tvary formičkama ani nezkoušejte! budete upatlaný až na hlavě a výsledný efekt? úděsný :-), tohle jsou prostě "kousky", ale mezi ostatním naparáděným cukrovím ostudu rozhodně neuděljí), špachtlí nebo širokým nožem přendáme na plech s pečicím papírem nebo pečicí folií. Na upečených je poleva krásně hlaďounká, bílá až mírně narůžovělá. Cukroví je dobré nechat odležet, jenže u nás mi to jedídí div ne ještě v troubě :-)
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek