Na vál vsypeme mouku, uděláme v ní důlek, vlijeme vlažné mléko a rozdrobíme kvasnice. Necháme pár minut odpočinout, aby se kvasnice lépe rozpustily. Přidáme změklé máslo (nebo Stellu, Heru), pokud je tuk tuhý, můžeme jen nastrouhat. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinářské fólie a uložíme na cca hodinu do lednice. Těsto vyválíme na tloušťku cca 3-5 mm, vykrajujeme libovolné tvary, klademe na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při teplotě 180° cca 10 minut dorůžova. Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia
armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou
paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj...
zobrazit článek