16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Krémová česnečka

Název Množství a jednotka
česnek 8 stroužků
kuřecí vývar 1 l
máslo 2 lžíce
smetana ke šlehání 200 ml
hladká mouka 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup

Česnek prolisujeme a zpěníme na másle. Česnek se nesmí připálit, zhořknul by. Zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a smetanou a povaříme asi 15 minut. Chleba nebo housku opečeme na sádle. Polévku dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Podáváme s opečeným chlebem.


 


RECEPTY

Ředkvičková pomazánka s vejci

Postup: Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a nasekáme nadrobno. Dáme do mísy.... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené plněné papriky

Postup: Mleté maso - nejlépe hovězí s vepřovým půl napůl, ale může být i jen hovězí... zobrazit recept

RECEPTY

Dušená mrkev

Postup: Mrkev očistíme a nakrájíme na drobnější kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby... zobrazit recept

RECEPTY

Špecle s brokolicí v sýrové omáčce

Postup: Špecle uvaříme v osolené vodě doměkka (na 3 l vody cca 2 lžičky soli) - asi 15... zobrazit recept

RECEPTY

BeBe řezy

Postup: Z 1/2l mléka uvaříme vanilkový puding, necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...