Název | Množství a jednotka |
---|---|
česnek | 8 stroužků |
kuřecí vývar | 1 l |
máslo | 2 lžíce |
smetana ke šlehání | 200 ml |
hladká mouka | 2 lžíce |
majoránka | |
pepř | |
osmažená houska |
Česnek prolisujeme a zpěníme na másle. Česnek se nesmí připálit, zhořknul by. Zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a smetanou a povaříme asi 15 minut. Chleba nebo housku opečeme na sádle. Polévku dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Podáváme s opečeným chlebem.
Postup: Dýni hokkaido omyjeme, rozpůlíme, lžící vydlabeme semínka a nakrájíme ji na... zobrazit recept
Postup: Do mísy nasypeme obě mouky, promícháme, nahoře uděláme důlek. Odměříme si 280... zobrazit recept
Postup: Krůtí maso nakrájím na nudličky a orestuji na trošce oleje. Podliju vývarem,... zobrazit recept
Postup: V pánvi na lžičce másla udusíme zeleninu, mraženou, jakoukoli co máte rádi,... zobrazit recept
Postup: Starší, nejlépe okoralý chléb nakrájíme na teninké malé plátečky, v talíři... zobrazit recept
Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek
Restaurce Slezský Dvůr v Ostravě Radvanicích Vás zve k příjemnému posezení ve...