16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Broskvové řezy

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 280 g
moučkový cukr 160 g
vejce 3 ks
máslo 150 g
prášek do pečiva 20 g
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko, promícháme a lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, upečeme při teplotě 180° dorůžova a necháme vychladnout. Broskve vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtinky a podusíme se dvěmi lžícemi cukru asi 5 minut. Pokud jsou broskve po podušení moc řídké, vmícháme dvě lžičky vanilkového pudingu rozmíchaného v 50cl studené vody a povaříme dvě minuty. Směs rozetřeme na moučník a necháme zchladnout. Z pomerančového džusu, dvou lžic cukru a vanilkového pudingu uvaříme krém, kterým polijeme připravenou buchtu a dáme do lednice ztuhnout.

Tip:
Místo pomerančového džusu můžeme použít broskvový.


Další fotografie
 


RECEPTY

Hlívový guláš s krůtím masem

Postup: Krůtí maso nakrájené na nudličky orestujeme na oleji, přidáme nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Jednoduché zapečené nudle

Postup: Těstoviny uvaříme v osolené vodě doměkka. Nakrájíme si cibuli nadrobno a... zobrazit recept

RECEPTY

Treska na zelenině

Postup: Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, cuketu na kostičky a mrkev a... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní fazolový krém s chorizem

Postup: Fazole (je jedno, jestli bílé, nebo červené, já jsem použila velké bílé)... zobrazit recept

RECEPTY

Hrachová kaše

Postup: Hrách zalijeme vodou tak, aby byl ponořený a necháme přes noc nabobtnat.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Singer

Citlivě a vkusně zrekonstruovaný Hotel Singer naleznete v klidné obci Ludvíkov...