19. 4. 2024   |   svátek má Rostislav
 

Farmářské fazole s uzeninou

Název Množství a jednotka
fazole sterilované 400 gramů
slanina (špek) 50 gramů
cibule 1 kus
česnek 3 stroužky
kabanos 300 gramů
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na pánev a na ní zpěníme drobně nakrájenou cibuli, rozsekaný česnek a přidáme na kostky nakrájenou uzeninu. Po chvíli zaprášíme mletou paprikou, kdo má rád, může přidat i pálivou papriku. Zalijeme trochou vody. Přidáme sterilované lečo, sterilované fazole bez nálevu, kečup. Dochutíme pepřem a soli.


 


RECEPTY

České buchty

Postup: Trošku mléka (asi čtvrt hrnku) ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Přidáme lžičku... zobrazit recept

RECEPTY

Rizoto s rajčaty

Postup: Rýži uvaříme doměkka - na jeden díl rýže dáme dva díly vody a vaříme na mírném... zobrazit recept

RECEPTY

Kovbojské krůtí maso s hráškem a pečenou rýží

Postup: Jasmínovou rýži dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí polévka s rybími knedlíčky

Postup: Omyjeme a očistíme, alespoň 5 hlav. Dáme je vařit do hrnce s kořenovou... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená indická okurka (lagenárie dlouhá, kalabasa)

Postup: Indickou okurku - cca 400g - oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 3 - 5mm.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...