25. 6. 2022   |   svátek má Ivan
 

Špagety se sardelkami a sušenými rajčaty

Název Množství a jednotka
špagety 250 g
sůl
sardelky 50 g
sušená rajčata 6 ks
česnek 2 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: italská
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Špagety uvaříme v osolené vodě doměkka. Česnek oloupeme a nasekáme najemno, sardelky, feferonku a sušená rajčata nakrájíme na menší kousky. Na olivovém oleji ve větší pánvi ( nejlépe wok) zpěníme nasekaný česnek, přidáme feferonku, nakrájená sušená rajčata, sardelky, olivy, přidáme nasekanou (nebo sušenou) petrželku a můžeme přidat lžíci kaparů. Nesolíme! Krátce (asi minutu) orestujeme, přidáme scezené špagety a všechno dohromady dobře promícháme.


Další fotografie
 


RECEPTY

Falešný tatarák 2

Postup: Uvařené brambory nastrouháme do mísy. Přidáme mletou sladkou a pálivou papriku,... zobrazit recept

RECEPTY

Chlebová polévka s uzeninou

Postup: Chléb nakrájíme nebo rozlámeme na menší kousky a rozvaříme v 1l vody nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Karlovarský knedlík

Postup: Rohlíky (housky) nakrájíme na malé kostičky a necháme trošku oschnout. Nejlépe... zobrazit recept

RECEPTY

Korsický salát

Postup: Vrtulky uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a... zobrazit recept

RECEPTY

Francouzské palačinky

Postup: V kastrůlku rozpustíme máslo. Všechny suroviny dáme do mísy a ušleháme ponorným... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Slezský Dvůr

Restaurce Slezský Dvůr v Ostravě Radvanicích Vás zve k příjemnému posezení ve...