13. 6. 2024   |   svátek má Antonín
 

Kuřecí rolka s petrželkovou vaječinou

Název Množství a jednotka
kuřecí prsa bez kůže 600 g
plnotučná hořčice
vejce 2 ks
dětská krupice
sojová omáčka
Zobrazit všechny ingredience

hlavní jídlo k obědu
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
V kuřecích prsou prořízneme kapsu, tu zvenčí i uvnitř osolíme a opeříme. Uvnitř pak potřeme ještě sojovou a worchestrovou omáčkou a plnotučnou hořčící.
Takto okořeněnou kapsu plníme předem připravenou řidší vaječinou (vajíčka umícháme spolu s vrchovatou lžičkou dětské krupičky, smažíme jen do polotuha, vmícháme nasekanou zelenou petrželku, kterou vůbec nemusíme šetřit).
Kapsu uzavřeme jehlami, párátky nebo si pomůžeme provázkem (upevňovací "náčiní" před podáváním samozřejmě odstraníme)
Takto připravené kapsy zprudka opečeme na oleji s přídavkem kousku másla do červena. Zaprášíme moukou, orestujeme a za občasného podlévání a přelévání šťávou dusíme do měkka.
Poté kapsy vyjmeme, pokrájíme (aby byla vidět náplň - stačí napůl, já zvolila plátky). Příloha - vařené brambory.

Prsou kolik kdo sní - nám stačí jedna kapsička pro dva - záleží kdo je jaký jedlík.


Další fotografie
 


RECEPTY

Čokoládové palačinky

Postup: Smícháme mléko s vejci, cukrem, solí, práškem do pečiva a moukou, kterou... zobrazit recept

RECEPTY

Rozinkové hřebínky

Postup: Rozinky a ořechy umeleme nebo rozmixujeme. Cukr a 2 vejce ušleháme do pěny,... zobrazit recept

RECEPTY

Treska na zelenině

Postup: Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, cuketu na kostičky a mrkev a... zobrazit recept

RECEPTY

Luxusní cibulová omáčka

Postup: Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno nebo na tenké kroužky a osmažíme na másle.... zobrazit recept

RECEPTY

Bažant na divoko

Postup: Zeleninu očistíme a nastrouháme nahrubo, případně nakrájíme na plátky. Na másle... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...