V kuřecích prsou prořízneme kapsu, tu zvenčí i uvnitř osolíme a opeříme. Uvnitř pak potřeme ještě sojovou a worchestrovou omáčkou a plnotučnou hořčící. Takto okořeněnou kapsu plníme předem připravenou řidší vaječinou (vajíčka umícháme spolu s vrchovatou lžičkou dětské krupičky, smažíme jen do polotuha, vmícháme nasekanou zelenou petrželku, kterou vůbec nemusíme šetřit). Kapsu uzavřeme jehlami, párátky nebo si pomůžeme provázkem (upevňovací "náčiní" před podáváním samozřejmě odstraníme) Takto připravené kapsy zprudka opečeme na oleji s přídavkem kousku másla do červena. Zaprášíme moukou, orestujeme a za občasného podlévání a přelévání šťávou dusíme do měkka. Poté kapsy vyjmeme, pokrájíme (aby byla vidět náplň - stačí napůl, já zvolila plátky). Příloha - vařené brambory.
Prsou kolik kdo sní - nám stačí jedna kapsička pro dva - záleží kdo je jaký jedlík.
Červená
řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která
netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si
ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho...
zobrazit článek