28. 11. 2020   |   svátek má René
 

Knedlíky s mrkví

hlavní - oběd nebo v
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Dana Beňaková



Postup
Suroviny
mrkev - cca 40 dkg
máslo - slabý pláteček
mléko - cca 1/2 litru
cukr - 3-4 lžíce
citronová šťáva (nemusí být)
Sáček bramborových knedlíků nebo těsta v prášku

Postup:
Jemně nastrouhanou mrkev dáme do kastrolu spolu s plátečkem másla. Mícháme, až se máslo vstřebá a mrkev zavoní podlijeme několika lžicemi mléka a za častého míchání a postupného přilévání mléka dusíme do měkka.
Když je mrkev měkká , dochutíme cukrem a citronovou šťávou.
Do hotové (něco jako kašička) vmícháme uvařené bramborové špalíčky a můžeme podávat.
Jako nápoj se výborně hodí vychlazené mléko.
Je to laciný, sytý popkrm vyhodný na oběd nebo i večeři. Ať vám chutná!


 


RECEPTY

Oříšková "pekáčovka"

Postup: Všechny suroviny dáme do mísy, smícháme a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Placičky jako příloha do polévek

Postup: Rohlíky nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme. Dáme do misky a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Pirátské špagety

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Rybí filé (tresku, lososa nebo použijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Tataráček z avokáda

Postup: Větší avokádo (nebo dvě menší) oloupeme, rozkrojíme napůl, zbavíme pecky a... zobrazit recept

RECEPTY

Svatomartinská husa

Postup: Pečení husy není nic složitého a takhle ji zvládne i úplný začátečník. Jen je... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...