1. 10. 2020   |   svátek má Igor
 

Pizza na plechu

Název Množství a jednotka
hladká mouka 1/2 kg
sůl 1 lžička
olej 1/2 deci
žloutek 2 ks
mléko 1/4 litr
Zobrazit všechny ingredience

k obědu nebo večeře
Porce: 6
Kuchyně: počeštěná italská
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
na těsto:
1/2 kg hl. mouky
1 lžička soli
1/2 deci oleje
2 žloutky

kvásek:
1/4 l mléka
1 lžička cukru
1 kostka droždí

Na oblohu:
olej
kečup
hořčice
krájený salám, nejlépe česká nebo gothaj
tvrdý sýr
rajčata
nakládané okurky - klidně ty už "staré" naměklé...
sůl
pepř

Dáme vzejít kvasnice, zaděláme těsto a necháme přibližně hodinu vykynout.
Plech ze sporáku pomažeme olejem, nahńácáme těsto na tenkou vrstvičku ( dávka na 1 a 3/4 plechu), pomažeme olejem a následně kečupem, poklademe kolečky saláme, ty pomažeme tence hořčicí, navrch dáme střídavě plátky rajčat a kyselých okurek. Rajčata osolíme a opepříme. Nakonec celou pizzu hustě postrouháme tvrdým sýrem (např. eidam) a dáme péci do horké trouby (250 stupňů) do křupava.
Je dobrá teplá i sudená.


Další fotografie
 


RECEPTY

Králík pečený s rajčaty a houbami

Postup: Králíka naporcujeme osolíme, opepříme, posypeme kmínem. Do pekáče dáme máslo,... zobrazit recept

RECEPTY

Thajské červené karí (Thai red curry)

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky. Na oleji orestujeme kuřecí maso dozlatova.... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlíky s mrkví

Postup: Surovinymrkev - cca 40 dkgmáslo - slabý plátečekmléko - cca 1/2 litrucukr - 3-4... zobrazit recept

RECEPTY

Šunkofleky

Postup: Fleky uvaříme v osolené vodě. Uzeninu - můžeme použít párkový, uzené maso,... zobrazit recept

RECEPTY

Ptáčci v rozletu

Postup: Hovězí plecko nakrájíme na tenké plátky, na několika místech nařízneme a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...