na těsto: 1/2 kg hl. mouky 1 lžička soli 1/2 deci oleje 2 žloutky
kvásek: 1/4 l mléka 1 lžička cukru 1 kostka droždí
Na oblohu: olej kečup hořčice krájený salám, nejlépe česká nebo gothaj tvrdý sýr rajčata nakládané okurky - klidně ty už "staré" naměklé... sůl pepř
Dáme vzejít kvasnice, zaděláme těsto a necháme přibližně hodinu vykynout. Plech ze sporáku pomažeme olejem, nahńácáme těsto na tenkou vrstvičku ( dávka na 1 a 3/4 plechu), pomažeme olejem a následně kečupem, poklademe kolečky saláme, ty pomažeme tence hořčicí, navrch dáme střídavě plátky rajčat a kyselých okurek. Rajčata osolíme a opepříme. Nakonec celou pizzu hustě postrouháme tvrdým sýrem (např. eidam) a dáme péci do horké trouby (250 stupňů) do křupava. Je dobrá teplá i sudená.
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek