na těsto: 1/2 kg hl. mouky 1 lžička soli 1/2 deci oleje 2 žloutky
kvásek: 1/4 l mléka 1 lžička cukru 1 kostka droždí
Na oblohu: olej kečup hořčice krájený salám, nejlépe česká nebo gothaj tvrdý sýr rajčata nakládané okurky - klidně ty už "staré" naměklé... sůl pepř
Dáme vzejít kvasnice, zaděláme těsto a necháme přibližně hodinu vykynout. Plech ze sporáku pomažeme olejem, nahńácáme těsto na tenkou vrstvičku ( dávka na 1 a 3/4 plechu), pomažeme olejem a následně kečupem, poklademe kolečky saláme, ty pomažeme tence hořčicí, navrch dáme střídavě plátky rajčat a kyselých okurek. Rajčata osolíme a opepříme. Nakonec celou pizzu hustě postrouháme tvrdým sýrem (např. eidam) a dáme péci do horké trouby (250 stupňů) do křupava. Je dobrá teplá i sudená.
Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35
lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným
nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI....
zobrazit článek