18. 7. 2019   |   svátek má Drahomíra
 

Pizza na plechu

Název Množství a jednotka
hladká mouka 1/2 kg
sůl 1 lžička
olej 1/2 deci
žloutek 2 ks
mléko 1/4 litr
Zobrazit všechny ingredience

k obědu nebo večeře
Porce: 6
Kuchyně: počeštěná italská
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
na těsto:
1/2 kg hl. mouky
1 lžička soli
1/2 deci oleje
2 žloutky

kvásek:
1/4 l mléka
1 lžička cukru
1 kostka droždí

Na oblohu:
olej
kečup
hořčice
krájený salám, nejlépe česká nebo gothaj
tvrdý sýr
rajčata
nakládané okurky - klidně ty už "staré" naměklé...
sůl
pepř

Dáme vzejít kvasnice, zaděláme těsto a necháme přibližně hodinu vykynout.
Plech ze sporáku pomažeme olejem, nahńácáme těsto na tenkou vrstvičku ( dávka na 1 a 3/4 plechu), pomažeme olejem a následně kečupem, poklademe kolečky saláme, ty pomažeme tence hořčicí, navrch dáme střídavě plátky rajčat a kyselých okurek. Rajčata osolíme a opepříme. Nakonec celou pizzu hustě postrouháme tvrdým sýrem (např. eidam) a dáme péci do horké trouby (250 stupňů) do křupava.
Je dobrá teplá i sudená.


Další fotografie
 


RECEPTY

Tvarožník 2.

Postup: Máslo roztopíme, smícháme cukr, žloutky, tvaroh, máslo a krupičku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Křepelky na víně s brusinkami

Postup: Křepelky nasolíme, potřeme citronovou šťávou, lehce opepříme hrubě mletým... zobrazit recept

RECEPTY

Velikonoční mazanec

Postup: Všechny přísady si vytáhneme alespoň hodinu předem, aby měly pokojovou... zobrazit recept

RECEPTY

Svatomartinská husa

Postup: Pečení husy není nic složitého a takhle ji zvládne i úplný začátečník. Jen je... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí jahodový Mrož

Postup: Jahody očistíme, rozmixujeme, přidáme 2 vrchovaté lžíce cukru, tvaroh, půl... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...