Kuřecí prsa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se při smažení maso nekroutilo, osolíme a okořeníme grilovacím kořením. Se solí opatrně, grilovací koření je slané. Já ještě každý plátek rozkrojím napůl, aby byly řízečky menší. Plátky masa osmažíme zprudka na oleji, z každé strany asi 3-4 minuty. Maso přendáme na plech, každý řízek poklademe plátkem šunky a posypeme nahrubo nastrouhanou nivou a dáme do trouby zapéct, až se sýr rozpustí. Podáváme s brambory, hranolky, na obrázku je polenta s pečenou zeleninou.
Povedlo se nám přesolit?
Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme
mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka
nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme....
zobrazit článek