16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Vepřová kýta po provensálsku

Název Množství a jednotka
vepřová kýta 600 g
sušené houby 50 g
rajčata 3 ks
česnek 4 stroužky
máslo 30 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 01 h. 45 min.
Mamut :-)



Postup
Vepřovou kýtu vcelku omyjeme a hodně potřeme česnekem utřeným se solí. Okořeníme provensálským kořením nebo provensálskými nasekanými bylinkami. V pekáčku rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a na tomto základu maso orestujeme (tuto část můžeme vynechat). Podlijeme půl hrníčkem vroucí vody, přidáme sušené houby a dáme péct. Občas podléváme výpekem. Po hodině přidáme oloupané nakrájené rajčata a dopečeme doměkka. Pečeme při teplotě 180°asi 90 minut - podle trouby.
Podáváme s brambory.


Další fotografie
 


RECEPTY

Ruské pirohy

Postup: Z hladké mouky, tvarohu a změklého másla vypracujeme na vále vláčné těsto. Je... zobrazit recept

RECEPTY

Steak z lososa na pepři

Postup: Porce lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme čerstvým pepřem a... zobrazit recept

RECEPTY

Vosí hnízda (Včelí úly)

Postup: Piškoty rozmixujeme nebo pomeleme a dáme do mísy. Máslo rozpustíme. K pomletým... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolice zapečená se sýrem

Postup: Brambory oškrábeme a v celku dáme vařit. Osolíme, okmínujeme. Vaříme asi 10... zobrazit recept

RECEPTY

Zavináče

Postup: Připravíme si nálev. Svaříme vodu s octem, cukrem soli, kořením a zeleninou.... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

U Dvořáčků

* DOMÁCÍ KUCHYNĚ* HOTOVKY* SPECIALITY ZE ZVĚŘINY* NOVINKA: WIFI pro hosty ZDARMA