26. 1. 2021   |   svátek má Zora
 

Králík po provensálsku

Název Množství a jednotka
králík 1 ks
sušené houby 50 g
rajčata 2 ks
česnek 5 stroužků
provensálské koření
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: francouzská
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Králíka naporcujeme (můžeme použít jen stehna), omyjeme a hodně potřeme česnekem utřeným se solí. Okořeníme provensálským kořením. V pekáčku rozehřejeme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a na tomto základu králičí maso orestujeme. Podlijeme půl hrníčkem vroucí vody, přidáme sušené houby a dáme péct. Občas podléváme výpekem. Po hodině přidáme oloupané nakrájené rajčata a dopečeme doměkka. Pečeme při teplotě 175°-180°asi 55-60 minut.
Podáváme s brambory.


 


RECEPTY

Vepřová kýta po provensálsku

Postup: Vepřovou kýtu vcelku omyjeme a hodně potřeme česnekem utřeným se solí.... zobrazit recept

RECEPTY

Pečené kuře

Postup: Kuře ze všech stran i zevnitř osolíme a na několika místech prošpikujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Jetelinky - trojlístky

Postup: Z mletých lískových oříšků, cukru, citronové kůry a 4 žloutků na vále... zobrazit recept

RECEPTY

Western fazole

Postup: Zbytky uzeného masa nakrájíme na kostičky, párky na kolečka. V hlubší pánvi na... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka s hořčicí

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo a necháme vychladnout ve studené vodě. V misce utřeme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...