8. 12. 2021   |   svátek má Květoslava
 

Dušená mrkev

Název Množství a jednotka
mrkev 500 g
smetana ke šlehání 1 ks
mléko 300 ml
máslo 2 lžíce
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Mrkev očistíme a nakrájíme na drobnější kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby byla ponořená, osolíme ji, okořeníme špetkou muškátového květu (nemusí být) a povaříme asi deset minut doměkka. Zvlášť připravíme světlou jíšku na másle, zředíme mlékem, vlijeme do mrkve, přidáme šlehačku, přivedeme k varu a chvíli provaříme (2-3 min.). Dochutíme cukrem, případně solí. Podáváme s vařenými brambory.


 


RECEPTY

Závin se zelím

Postup: Na pánev dáme trochu sádla, na něj na drobno nakrájenou cibuli, necháme zpěnit... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí paštika z bůčku

Postup: Vepřový bůček uvaříme do měkka s kořením.Vepřová játra nakrájíme na kousky a... zobrazit recept

RECEPTY

Jablečný koláč s kaki

Postup: Na vále smícháme mouku, moučkový cukr, citronovou kůru a sůl, přidáme studené... zobrazit recept

RECEPTY

Sumec na grilu

Postup: Sumce naporcujeme, osolíme a dáme do větší hlubší mísy. Přidáme nadrobno... zobrazit recept

RECEPTY

Debrecínská hovězí pečeně

Postup: Na slanině v pekáčku osmahneme 2 jemně pokrájené cibule, přidáme lžíci papriky,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Hledáte magazín pro zdravý život? Už nehledejte – právě jste jej našli!

Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých rukou a přesně pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...