1. 10. 2023   |   svátek má Igor
 

Dušená mrkev

Název Množství a jednotka
mrkev 500 g
smetana ke šlehání 1 ks
mléko 300 ml
máslo 2 lžíce
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Mrkev očistíme a nakrájíme na drobnější kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby byla ponořená, osolíme ji, okořeníme špetkou muškátového květu (nemusí být) a povaříme asi deset minut doměkka. Zvlášť připravíme světlou jíšku na másle, zředíme mlékem, vlijeme do mrkve, přidáme šlehačku, přivedeme k varu a chvíli provaříme (2-3 min.). Dochutíme cukrem, případně solí. Podáváme s vařenými brambory.


 


RECEPTY

Indická fazolová polévka

Postup: Cibuli, česnek, celer, zázvor oloupeme. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno,... zobrazit recept

RECEPTY

Čočková polévka mléčná

Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem v dostatečném množství vody (1 1/2 litru) do... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka z pečených fazolí

Postup: Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kolečka nakrájené... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Malé červené řepy (cca 2až tři kusy) opláchneme a dáme uvařit (nejlépe, aby... zobrazit recept

RECEPTY

Rybí polévka s rybími knedlíčky

Postup: Omyjeme a očistíme, alespoň 5 hlav. Dáme je vařit do hrnce s kořenovou... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

La Rosa café restaurant

Restaurace s penzionem La Rosa se nachází v centru města Frýdek-Místek,...