27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Dušená mrkev

Název Množství a jednotka
mrkev 500 g
smetana ke šlehání 1 ks
mléko 300 ml
máslo 2 lžíce
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Mrkev očistíme a nakrájíme na drobnější kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby byla ponořená, osolíme ji, okořeníme špetkou muškátového květu (nemusí být) a povaříme asi deset minut doměkka. Zvlášť připravíme světlou jíšku na másle, zředíme mlékem, vlijeme do mrkve, přidáme šlehačku, přivedeme k varu a chvíli provaříme (2-3 min.). Dochutíme cukrem, případně solí. Podáváme s vařenými brambory.


 


RECEPTY

Hovězí po staročesku

Postup: suroviny: hovězí harfa - kousek (není nutné dávat čtvr krávy :-))1 cibule -... zobrazit recept

RECEPTY

Batátová smetanová polévka se zázvorem

Postup: 2 středně velké batáty a 2 mrkve oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí prsa na kari s kuskusem

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na oleji. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Ohnivé mamutí kuřecí maso

Postup: Kuřecí (nebo krůtí) prsa nakrájíme na menší kostky. Zeleninu očistíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Kyselé rybičky

Postup: Nejdříve si připravíme nálev. Svaříme vodu s cukrem, soli a kořením /tymián,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

5 důvodů proč navštívit Loket nad Ohří

Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...