3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Dušená mrkev

Název Množství a jednotka
mrkev 500 g
smetana ke šlehání 1 ks
mléko 300 ml
máslo 2 lžíce
hladká mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 25 min.
Mamut :-)



Postup
Mrkev očistíme a nakrájíme na drobnější kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby byla ponořená, osolíme ji, okořeníme špetkou muškátového květu (nemusí být) a povaříme asi deset minut doměkka. Zvlášť připravíme světlou jíšku na másle, zředíme mlékem, vlijeme do mrkve, přidáme šlehačku, přivedeme k varu a chvíli provaříme (2-3 min.). Dochutíme cukrem, případně solí. Podáváme s vařenými brambory.


 


RECEPTY

Lívanečky se sýrem Cottage

Postup: Cottage sýr smícháme vidličkou se třemi vajíčky, přidáme půl hrnku mletých... zobrazit recept

RECEPTY

Pistáciové "laskonky"

Postup: Nesolené loupané pistáciové oříšky rozmixujeme najemno. Bílky se špetkou soli... zobrazit recept

RECEPTY

Smažák bez smažení

Postup: Sýr nastrouháme nahrubo a šunku nakrájíme nadrobno. Hrnečky vymastíme tukem a... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí prsa na kari s kuskusem

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na oleji. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní prsa na zázvoru a víně

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme papírovou utěrkou a kůži ostrým nožem nařízneme na... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...