17. 9. 2024   |   svátek má Naděžda
 

Jahodový koktejl z mléčného baru

Název Množství a jednotka
jahodová dřeň 120 g
mléko plnotučné 500 ml
jogurt bílý (3.5% tuku) 150 g
moučkový cukr 2 lžičky

Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření:
Mamut :-)


Vzpomínáte na ty úžasné jahodové koktejly z mléčných barů? Tak takhle si je připravíte sami. Bez slavných modifikovaných kukuřičných škrobů a podobných chuťovek. Poctivý, jahodový, nenapodobitelný.



Postup
Mléko nalijeme do mixéru, přidáme bílý smetanový jogurt, dvě lžičky moučkového cukru a jahodovou dřeň a vše společně rozmixujeme. Pokud se zdá málo sladký, přisladíme.
Místo dřeně můžeme samozřejmě použít čerstvé jahody nebo jahodovou marmeládu.


 


RECEPTY

Jíška

Postup: Tak se dáme do přípravy jíšky (nebo zásmažky, je to to samé). Fakt to není nic... zobrazit recept

RECEPTY

Povidlová omáčka

Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem nebo studenou vodou... zobrazit recept

RECEPTY

Rizoto s cuketou, sušenými rajčaty a olivami

Postup: Cukety očistíme, nakrájíme zalijeme olivovým olejem a orestujeme. Mezitím dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Dušená kapusta

Postup: Kapustu (je úplně jedno, jestli normální nebo kadeřavou - obyčejná je po... zobrazit recept

RECEPTY

Těstoviny se sýrovou omáčkou

Postup: V trošce mléka za stálého míchání metličkou pomalu rozpustím na mírném ohni... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Sepetná

U nás je vše na dosah, máme ideální polohu uprostřed Beskyd přímo pod nejvyšší...