18. 4. 2024   |   svátek má Valérie
 

Jahodový koktejl z mléčného baru

Název Množství a jednotka
jahodová dřeň 120 g
mléko plnotučné 500 ml
jogurt bílý (3.5% tuku) 150 g
moučkový cukr 2 lžičky

Kuchyně: česká
Příprava: 05 min.
Vaření:
Mamut :-)


Vzpomínáte na ty úžasné jahodové koktejly z mléčných barů? Tak takhle si je připravíte sami. Bez slavných modifikovaných kukuřičných škrobů a podobných chuťovek. Poctivý, jahodový, nenapodobitelný.



Postup
Mléko nalijeme do mixéru, přidáme bílý smetanový jogurt, dvě lžičky moučkového cukru a jahodovou dřeň a vše společně rozmixujeme. Pokud se zdá málo sladký, přisladíme.
Místo dřeně můžeme samozřejmě použít čerstvé jahody nebo jahodovou marmeládu.


 


RECEPTY

Italské krémové rizoto

Postup: Nadrobno nakrájenou šalotku necháme na olivovém oleji zesklovatět. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Tarte Tatin - Obrácený jablečný koláč

Postup: Jablka oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na osminky. Do pánve... zobrazit recept

RECEPTY

Krémové ořechové rohlíčky

Postup: Mouku, cukr, mleté vlašské ořechy a citronovou kůru ze 1/4 citrónu dáme na vál,... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy s jablky

Postup: Syrovou červenou řepu oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Smícháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Závin se šunkou a sýrem

Postup: Listové těsto rozkrojíme napůl. Každou polovinu vyválíme, poklademe plátky... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

ESHOPY

Tvorba eshopů, webů, SEO optimalizace

Internetové stránkyTvorba profesionálních eshopů na míru. Pronájem eshopů....