23. 7. 2024   |   svátek má Libor
 

Kokosové tlapky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 160 g
strouhaný kokos 60 g
moučkový cukr 50 g
máslo 120 g
med 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Na vál prosejeme hladkou mouku, přidáme strouhaný kokos, moučkový cukr, máslo a za pomoci 1 lžíce tekutého medu vypracujeme těsto. Necháme v chladu odpočinout 2 hodiny, pak z těsta odebíráme kousky, tvoříme z nich kuličky, které lehounce obalíme v polohrubé mouce, vtlačíme do vymazaných formiček a upečeme při teplotě 170° asi 12 minut (podle vlastní trouby). Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.


 


RECEPTY

Pórková polévka

Postup: Z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme masovým vývarem... zobrazit recept

RECEPTY

Francouzské brambory

Postup: 2 vajíčka uvaříme natvrdo a oloupeme. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky (můžeme nastrouhat). Zalijeme 1 1/2 l... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí nudličky Stroganov

Postup: Začneme omáčkou - na másle a najemno pokrájené cibulce orestujeme oloupané, na... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka z uzeného bůčku

Postup: Uzený bůček - pokud máme bůček s kostí a kůží, vykostíme jej a kůži odřízneme,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Hospůdka Na Maraláku

Hospůdka v malebném prostředí Beskyd s vynikající domácí kuchyní a příjemnou...