10. 7. 2020   |   svátek má Libuše/Amálie
 

Játra na kyselo s rýží

hlavní jídlo k obědu
Porce: 4
Kuchyně: česká klasika
Příprava:
Vaření: 30 min.
Dana Beňaková



Postup
Necháme na tuku zesklovatět cibuli,
přidáme na drobné kousky nakrájená játra - nejlépe vepřová, jdou ale i kuřecí, hovězí jsou dost tvrdá, tuhá - opečeme,přidáme cca dvě polévkové lžíce octa, podlijeme a dusíme.
Když jsou játra měkká, osolíme (ne dříve ,játra by ztvrdla) dochutíme majoránkou, troškou utřeného česneku, případně ještě přidáme ocet - dle vlastní chuti, jak má kdo rád.
Podáváme s vařenou rýží..
,


 


RECEPTY

Drůbeží játra na houbách

Postup: Drůbeží játra - kuřecí nebo krůtí - omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Palačinky

Postup: Ingredience na palačinky smícháme do hladka, nejlépe šlehačem. Na teflonovou... zobrazit recept

RECEPTY

Řepné karbanátky s kapustou

Postup: Čevenou řepu oloupeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Půlku kapusty očistíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Kulajda

Postup: Hříbky očistíme a nakrájíme na tenké plátky, sušené houby (sušených dáme tak... zobrazit recept

RECEPTY

Okurková omáčka

Postup: Plátky masa,(vepřové kotety, ale může být i z kýty, nebo kuřecí) naklepeme, z... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...