1. 8. 2025   |   svátek má Oskar
 

Ischelské dortíčky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 210 g
máslo 140 g
moučkový cukr 70 g
mleté vlašské ořechy 50 g
hořké kakao 20 g
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: rakouská
Příprava: 30 min.
Vaření: 10 min.
Mamut :-)



Postup
Hladkou mouku, moučkový cukr, mleté ořechy a kakao dáme na vál. Přidáme ostatní sypké přísady - 1/2 lžičky skořice, citronovou kůru z půlky citrónu, vanilkový cukr a všechno lehce promícháme. Uděláme důlek, vklepneme do něj vajíčko a nožem ho zapracujeme do mouky, aby se nerozteklo. Přidáme změklé máslo a zpracujeme těsto. Dáme jej na talířek poprášený hladkou moukou, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme v lednici alespoň dvě hodiny odpočinout. Pak rozválíme na cca 2-3mm placku, vykrajujeme kolečka a v předehřáté troubě upečeme (180° asi 7 min, podle trouby). Vychladlé slepujeme vanilkovým krémem, zdobíme čokoládovou polevou a půlkou mandle nebo ořechem.

Z uvedeného množství je cca 70 ks po slepení.


 


RECEPTY

Vepřové nudličky s fazolkami

Postup: Maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy se sojovou omáčkou, olejem, a soli.... zobrazit recept

RECEPTY

Vajíčková pomazánka s nivou

Postup: Vajíčka uvařené natvrdo a nivu nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s... zobrazit recept

RECEPTY

Tarte Tatin - Obrácený jablečný koláč

Postup: Jablka oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na osminky. Do pánve... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňové rizoto na šalvěji

Postup: Dýni hokkaido rozpůlíme, lžící vydlabeme semena a nakrájíme na malé kostičky -... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová panenka Wellington

Postup: Na 4 porce potřebujeme dva špalíčky vepřové panenky o délce cca 20 cm. Osolíme,... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...