27. 11. 2020   |   svátek má Xenie
 

Vepřové nudličky s fazolkami

Název Množství a jednotka
vepřové maso - krkovice 600 gramů
sojová omáčka 1 lžíce
zelené fazolky 200 gramů
česnek 4 stroužky
cibule 1 kus
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 40 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do mísy se sojovou omáčkou, olejem, a soli. Necháme alespoň hodinu odležet. Pak dáme na pánev olej, nudličky na něm opečeme a přidáme nakrájený česnek, cibuli, papriku, a zelené fazolky. Dusíme do měkka.


 


RECEPTY

Falafel - karbanátky z cizrny

Postup: Cizrnu z plechovky přecedíme. Část cizrny rozmixujeme jen nahrubo, aby zůstaly... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová polévka s květákem a brokolicí

Postup: Květák a brokolici rozebereme na růžičky, zalijeme litrem a půl vody a dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka ze zbytku masa

Postup: Zbytek masa - může být pečené, vařené třeba z polévky, hovězí, vepřové,... zobrazit recept

RECEPTY

Hrášek na husto (hrášek na smetaně)

Postup: Dvě plechovky (po 400 g) vyklopíme i s nálevem do hrnce a přivedeme k varu. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí műsli

Postup: Do větší mísy nasypeme balení ovesných vloček, pohankové vločky, přidáme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...