21. 6. 2024   |   svátek má Alois
 

Zapečený lilek s hlívou ústřičnou

Název Množství a jednotka
lilek 1 ks
malá cibule 1 ks
anglická slanina 100 g
hlíva ústřičná 150 g
rajčata 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)



Postup
Nejdříve si připravíme kuskus, mezitím, co bude odpočívat, si nachystáme zeleninu.
Lilek rozpůlíme a vydlabeme dužinu polévkovou lžící tak, aby na okrajích zbyla dužina cca 1 cm. Cibuli nakrájíme najemno, dužinu z lilku na kostky, anglickou a hlívu na proužky a rajčata spaříme a oloupeme. Na oleji osmahneme cibuli, slaninu a hlívu (houby), přidáme rajčata a lilek a podusíme. Osolíme, okořeníme tymiánem a smícháme s připraveným kuskusem. Směsí naplníme vydlabané poloviny lilků a zapečeme v troubě asi půl hodiny. Před dopečením posypeme lilky nastrouhaným eidamem.

Tip:
Místo hlívy můžeme samozřejmě použít žampióny nebo jakékoliv jiné houby.

Tip II:
Místo anglické pro dietnější verzi dáme šunku.

Tip III:
Do lilkové směsi na pánvi přidáme feferonkovou pastu nebo nakrájenou pálivou papričku :-)


 


RECEPTY

Mrkvové brambory

Postup: Oloupané brambory a očištěnou mrkev, v poměru 2 : 1, nakrájíme na kostičky. Ve... zobrazit recept

RECEPTY

Minipizzy z lilku

Postup: Lilek nakrájíme na centimetrové plátky, posolíme a necháme půl hodiny vypotit.... zobrazit recept

RECEPTY

Želé z okvětních lístků růží

Postup: Pět až šest plných hrstí okvětních lístků růží opláchneme studenou vodou v... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí stehno po staročesku

Postup: Horní krůtí stehno omyjeme, na několika místech prošpikujeme slaninou, ze všech... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové košíčky z tlapkového těsta

Postup: Na vál si navážíme všechny sypké přísady. Hřebíček pomeleme v mlýnku nebo... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...