Nejdříve si připravíme kuskus, mezitím, co bude odpočívat, si nachystáme zeleninu. Lilek rozpůlíme a vydlabeme dužinu polévkovou lžící tak, aby na okrajích zbyla dužina cca 1 cm. Cibuli nakrájíme najemno, dužinu z lilku na kostky, anglickou a hlívu na proužky a rajčata spaříme a oloupeme. Na oleji osmahneme cibuli, slaninu a hlívu (houby), přidáme rajčata a lilek a podusíme. Osolíme, okořeníme tymiánem a smícháme s připraveným kuskusem. Směsí naplníme vydlabané poloviny lilků a zapečeme v troubě asi půl hodiny. Před dopečením posypeme lilky nastrouhaným eidamem.
Tip: Místo hlívy můžeme samozřejmě použít žampióny nebo jakékoliv jiné houby.
Tip II: Místo anglické pro dietnější verzi dáme šunku.
Tip III: Do lilkové směsi na pánvi přidáme feferonkovou pastu nebo nakrájenou pálivou papričku :-)
Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých
událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou
uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket
pomalu stává...
zobrazit článek