Nejdříve si připravíme kuskus, mezitím, co bude odpočívat, si nachystáme zeleninu. Lilek rozpůlíme a vydlabeme dužinu polévkovou lžící tak, aby na okrajích zbyla dužina cca 1 cm. Cibuli nakrájíme najemno, dužinu z lilku na kostky, anglickou a hlívu na proužky a rajčata spaříme a oloupeme. Na oleji osmahneme cibuli, slaninu a hlívu (houby), přidáme rajčata a lilek a podusíme. Osolíme, okořeníme tymiánem a smícháme s připraveným kuskusem. Směsí naplníme vydlabané poloviny lilků a zapečeme v troubě asi půl hodiny. Před dopečením posypeme lilky nastrouhaným eidamem.
Tip: Místo hlívy můžeme samozřejmě použít žampióny nebo jakékoliv jiné houby.
Tip II: Místo anglické pro dietnější verzi dáme šunku.
Tip III: Do lilkové směsi na pánvi přidáme feferonkovou pastu nebo nakrájenou pálivou papričku :-)
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek