Rýži propláchneme a uvaříme, jak jsme zvyklí. Mezitím si připravíme zeleninu. Cibulky a pórek nakrájíme na kolečka, mrkev, cuketu a papriku na menší kostky. Na trošce oleje necháme zesklovatět cibulky, přihodíme na plátky nakrájený česnek, až začne vonět, přidáme papriku, mrkev a pórek. Zlehka orestujeme, osolíme, okořeníme kari, podlijeme vývarem nebo vodou a dusíme do poloměkka. Přidáme cuketu, hrášek a necháme vydusit vodu. Přidáme uvařenou rýži, promícháme a dochutíme solí, pepřem a na talířích sypeme zelenou petrželkou.
Tip: Hotové rizoto hustě posypeme strouhaným sýrem nebo ještě lépe parmezánem.
Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v
kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v
bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých
rukou a přesně pro...
zobrazit článek