2. 10. 2020   |   svátek má Olívie
 

Pečená hovězí žebírka

Název Množství a jednotka
hovězí žebra s kostí 2 kg
česnek 8-10 stroužků
med 2 lžíce
hrubozrnná hořčice 4 lžíce
zázvor mletý 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Pěkná hovězí žebírka omyjeme, osušíme a nakrájíme nebo nasekáme na menší kousky. Osolíme, opepříme hrubě mletým pepřem a pořádně po všech stranách vetřeme prolisovaný česnek. V míse si připravíme marinádu - půl sklenky smícháme se čtyřmi lžícemi hrubozrnné hořčice, 2 lžícemi medu, vrchovatou lžičkou zázvoru, promícháme a v marinádě obalíme kousky masa ze všech stran. Naložené maso necháme v lednici nejlépe přes noc odležet.

Naložené žebírka po všech stranách opečeme na trošce oleje dozlatova a vložíme do pekáčku. Ve výpeku z masa orestujeme očištěnou nakrájenou zeleninu. Orestovanou zeleninu i s tukem vlijeme na připravené žebra, přidáme 10 kuliček nového koření, dva bobkové listy, podlijeme plechovkou piva, případně pokud máme, tak trochou vývaru a zakryté pečeme pomalu v troubě na 180°doměkka, podle potřeby občas podléváme výpekem. Doba pečení závisí na kvalitě masa, může být i delší.

Tip:
Kdo má rád hodně ostré, může přidat chilli podle chuti.

Vynikající je takhle připravená i vepřová krkovička.


 


RECEPTY

Cuketové placičky

Postup: Cukety dobře umyjeme kartáčkem ve studené vodě, odkrojíme konce a nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotová roláda

Postup: Celá vejce s cukrem šleháme 15 minut. Do toho pak lehce vmícháme polohrubou... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Červenou řepu omyjeme a uvaříme vcelku doměkka. Vychladlou oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka z řapíkatého celeru

Postup: Řapíkatý celer nakrájíme na kostky, mrkev na kolečka. Na 1/2 másla zpěníme... zobrazit recept

RECEPTY

Hráškový krém

Postup: Cibulku a slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Vsypeme 1 a půl... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...