26. 4. 2024   |   svátek má Oto
 

Citronové palačinky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 250 g
mléko 400 ml
vejce 3 ks
minerální voda 100 ml
cukr 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Na náplň

Název Množství a jednotka
citronová marmeláda
moučkový cukr 2 lžíce
citrónová šťáva 2 lžičky
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Z mouky, mléka, minerálky, vajec, cukru, citronové kůry a šťávy připravíme řídké palačinkové těsto a usmažíme tenké palačinky. Namažeme citronovou zavařeninou, zavineme a ozdobíme citronovou polevou (dohladka vymícháme moučkový cukr s citronovou šťávou).


 


RECEPTY

Hospodský guláš

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dozlatova. Mezitím nakrájíme maso... zobrazit recept

RECEPTY

Chlebová polévka (Žebrácká)

Postup: Starší chléb pokrájíme nebo rozlámeme na menší kousky a dáme vařit se solí a... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí ostraváček

Postup: Tvaroh, šlehačku a bílý smetanový jogurt smícháme nejprve vařečkou. Přidáme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Ščedračka (hrstková)

Postup: Den předem si namočíme fazole, hrách a houby (v jednom hrnci). Druhý den dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Gnocchi s lososem a špenátem

Postup: Noky uvaříme v osolené vodě a scedíme. Listový špenát opereme, natrháme a na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

HACIENDA La Bodega Steak house

Vážení a milí hosté,již v roce 2004 jsme pro Vás otevřeli autentickou...