18. 5. 2022   |   svátek má Nataša
 

Citronové palačinky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 250 g
mléko 400 ml
vejce 3 ks
minerální voda 100 ml
cukr 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Na náplň

Název Množství a jednotka
citronová marmeláda
moučkový cukr 2 lžíce
citrónová šťáva 2 lžičky
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Z mouky, mléka, minerálky, vajec, cukru, citronové kůry a šťávy připravíme řídké palačinkové těsto a usmažíme tenké palačinky. Namažeme citronovou zavařeninou, zavineme a ozdobíme citronovou polevou (dohladka vymícháme moučkový cukr s citronovou šťávou).


 


RECEPTY

Šči (zelná polévka)

Postup: Hovězí maso vcelku dáme vařit do vroucí vody, osolíme, přidáme bobkový list,... zobrazit recept

RECEPTY

Perníkový betlém a svícínky

Postup: V hrnci rozpustíme 1 lžíci tuku a vody a přidáme med. Do mísy dáme mouku, cukr,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí delikatesa

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a osušíme.Ve větší míse si připravíme marinádu. Olej,... zobrazit recept

RECEPTY

Italská rajčatová polévka

Postup: Malou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky. Rozehřejeme olivový olej a... zobrazit recept

RECEPTY

Pařížská roláda

Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...