27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Citronové palačinky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 250 g
mléko 400 ml
vejce 3 ks
minerální voda 100 ml
cukr 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Na náplň

Název Množství a jednotka
citronová marmeláda
moučkový cukr 2 lžíce
citrónová šťáva 2 lžičky
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Z mouky, mléka, minerálky, vajec, cukru, citronové kůry a šťávy připravíme řídké palačinkové těsto a usmažíme tenké palačinky. Namažeme citronovou zavařeninou, zavineme a ozdobíme citronovou polevou (dohladka vymícháme moučkový cukr s citronovou šťávou).


 


RECEPTY

Lososová polévka

Postup: Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na másle necháme zpěnit cibuli... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené farfalle s kuřecími játry

Postup: Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky, žampióny oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Jogurtový dezert s meruňkami

Postup: Jogurty smícháme se zakysanou smetanou, lžící moučkového cukru a s ušlehanou... zobrazit recept

RECEPTY

Štěpánky

Postup: Z bílků ušleháme tuhý sníh a po částech přidáváme cukr. Do vzniklé tuhé pěny... zobrazit recept

RECEPTY

Vynikající pomazánka ze sardelové pasty

Postup: Nejdříve uvaříme vajíčka natvrdo. Změklé máslo vymícháme se smetanovým taveným... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Bouzov

Hotel se nachází na náměstí malebného městečka Bouzov, přímo pod pohádkovým...