6. 5. 2024   |   svátek má Radoslav
 

Citronové palačinky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 250 g
mléko 400 ml
vejce 3 ks
minerální voda 100 ml
cukr 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Na náplň

Název Množství a jednotka
citronová marmeláda
moučkový cukr 2 lžíce
citrónová šťáva 2 lžičky
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Z mouky, mléka, minerálky, vajec, cukru, citronové kůry a šťávy připravíme řídké palačinkové těsto a usmažíme tenké palačinky. Namažeme citronovou zavařeninou, zavineme a ozdobíme citronovou polevou (dohladka vymícháme moučkový cukr s citronovou šťávou).


 


RECEPTY

Farmářské fazole s uzeninou

Postup: Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na pánev a na ní zpěníme drobně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí prsa na kari s kuskusem

Postup: Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na oleji. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Dvojctihodné koláče

Postup: Z 250 ml mléka odlijeme cca 50 ml do hrnku, přidáme lžičku krupicového cukru a... zobrazit recept

RECEPTY

Zelňačka

Postup: Zelí dáme vařit do osolené vody. Přidáme klobásku vcelku, bobkový list, nové... zobrazit recept

RECEPTY

Karlovarský knedlík

Postup: Rohlíky (housky) nakrájíme na malé kostičky a necháme trošku oschnout. Nejlépe... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...