16. 5. 2025   |   svátek má Přemysl
 

Vepřové na česneku, paprikách a morkové kosti

Název Množství a jednotka
vepřová plec 1/2 kg
morková kost 1 ks
slovenská paprika 2 ks
velká cibule 2 ks
česnek 5 stroužků
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 45 min.
Baruš



Postup

Nadrobno nakrájíme 2 větší cibule, papriky (nejlépe bílé slovenské) na proužky, česnek na plátky a vše dáme osmahnout. Doporučuji domácí sádlo, 2-3 lžíce. Mezitím si dáme ovařit morkovou kost, až změkne uprostřed. Cca 10 min. Během restování si nakrájíme vepřové plecko (1/2 kg) na nepříliš velké kostky a přihodíme do kastrolu ke směsi. Ovařenou morkovou kost vydlabeme a přidáme do hrnce (papiňák). Zalijeme morkovým vývarem. Necháme cca 20-25min. povařit. Poté zahustíme připravenou moukou s vodou. Osolíme, dle chuti můžeme připepřit. Podáváme s rýží, těstovinou či houskovým knedlíkem.





 


RECEPTY

Křepelky nadívané jatýrky

Postup: Vepřová (nebo kuřecí) játra nakrájíme na co nejmenší kostičky a orestujeme na... zobrazit recept

RECEPTY

Stryk - Švestkový bramborák

Postup: Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle (malé kapky). Slijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Rebarborový koláč

Postup: Utřeme máslo s cukrem a žloutky, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva,... zobrazit recept

RECEPTY

Jíška

Postup: Tak se dáme do přípravy jíšky (nebo zásmažky, je to to samé). Fakt to není nic... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí vývar

Postup: Kuřecí stehna omyjeme, zeleninu oloupeme a očistíme. Vložíme do hrnce, zalijeme... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...