3. 12. 2021   |   svátek má Svatoslav
 

Vepřové na česneku, paprikách a morkové kosti

Název Množství a jednotka
vepřová plec 1/2 kg
morková kost 1 ks
slovenská paprika 2 ks
velká cibule 2 ks
česnek 5 stroužků
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 45 min.
Baruš



Postup

Nadrobno nakrájíme 2 větší cibule, papriky (nejlépe bílé slovenské) na proužky, česnek na plátky a vše dáme osmahnout. Doporučuji domácí sádlo, 2-3 lžíce. Mezitím si dáme ovařit morkovou kost, až změkne uprostřed. Cca 10 min. Během restování si nakrájíme vepřové plecko (1/2 kg) na nepříliš velké kostky a přihodíme do kastrolu ke směsi. Ovařenou morkovou kost vydlabeme a přidáme do hrnce (papiňák). Zalijeme morkovým vývarem. Necháme cca 20-25min. povařit. Poté zahustíme připravenou moukou s vodou. Osolíme, dle chuti můžeme připepřit. Podáváme s rýží, těstovinou či houskovým knedlíkem.





 


RECEPTY

Středomořský salát s cizrnou a fenyklem

Postup: Zeleninu očistíme, nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme cizrnu - vařenou nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Mašličky s brokolicí a kuřecím masem

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a těstoviny dáme vařit každé zvlášť do osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Pizza na plechu

Postup: na těsto:1/2 kg hl. mouky1 lžička soli1/2 deci oleje2 žloutkykvásek:1/4 l... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové věnečky

Postup: Ze všech přísad na vále vypracujeme těsto a necháme v lednici alespoň dvě... zobrazit recept

RECEPTY

Anglické palačinky

Postup: V kastrůlku si rozpustíme máslo. Smícháme mléko s vejci, moukou, špetkou soli a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Hotel Singer

Stylová restaurace Hotelu SingerO hosty pečuje tým zkušených profesionálů,...