3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Zapomenuté heslo › Vepřové na česneku, paprikách a morkové kosti

Název Množství a jednotka
vepřová plec 1/2 kg
morková kost 1 ks
slovenská paprika 2 ks
velká cibule 2 ks
česnek 5 stroužků
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 45 min.
Baruš



Postup

Nadrobno nakrájíme 2 větší cibule, papriky (nejlépe bílé slovenské) na proužky, česnek na plátky a vše dáme osmahnout. Doporučuji domácí sádlo, 2-3 lžíce. Mezitím si dáme ovařit morkovou kost, až změkne uprostřed. Cca 10 min. Během restování si nakrájíme vepřové plecko (1/2 kg) na nepříliš velké kostky a přihodíme do kastrolu ke směsi. Ovařenou morkovou kost vydlabeme a přidáme do hrnce (papiňák). Zalijeme morkovým vývarem. Necháme cca 20-25min. povařit. Poté zahustíme připravenou moukou s vodou. Osolíme, dle chuti můžeme připepřit. Podáváme s rýží, těstovinou či houskovým knedlíkem.





 


RECEPTY

Kuře na halali (falešná svíčková)

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a vložíme do papiňáku. Zalijeme zeleninovou směsí Halali... zobrazit recept

RECEPTY

Česnekačka

Postup: Uzené maso nebo pěknou anglickou nakrájíme na kostičky a na trošce sádla... zobrazit recept

RECEPTY

Šči (zelná polévka)

Postup: Hovězí maso vcelku dáme vařit do vroucí vody, osolíme, přidáme bobkový list,... zobrazit recept

RECEPTY

Ovocný (biskupský) chlebíček - cukroví

Postup: Rozinky si namočíme předem alespoň na hodinu do dvou lžic rumu, sem tam je... zobrazit recept

RECEPTY

Falešné matjesy z cukety

Postup: Cuketu omyjeme, neloupeme, nakrájíme na menší kostky nebo na tenké plátky, dáme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...